Amikor a húsvét nem csak játék és mese

A nyulacskázás és a tojáskeresés kedves momentumai a húsvétnak, alapvetően nehéz is az ilyesmit elrontani, ám mégis van, akinek sikerül. Legalábbis ezt igazolják azok a családi fotók, amik fel-felbukkannak az internet egyes szegleteiben. A szuperkínos karácsonyi fotók után most ezekből is gyűjtöttünk párat, elrettentő példaként.

Kezdjük is rögtön az emberméretű nyúljelmezzel, ami ugyan Magyarországon nem egy elterjedt jelenség, ha valaki mégis erre vetemedne, mutatjuk, mi az, amit illik elkerülni:

husvetszar01a

husvetszar01d

husvetszar01b

husvetszar01e

husvetszar01c

Az sem feltétlenül az elsöprő siker záloga, ha a rajztanárként nyugdíjba vonult habókos nagybácsit kérjük meg, hogy kreativitását feltámasztva lepje meg a gyerekünket:

husvetszar02

De ha mindenféleképpen szeretnénk valamiféle télapóshoz hasonló meglepetést egy Nagy Nyúllal, próbáljuk meg nem valóra váltani a csemeték rémálmait:

husvetszar03

Ha Nagy Nyúlban nem gondolkodunk (és voltaképpen jól tesszük), ellenben a leányunk szívesen próbálná ki a nyúl-létet, kétszer is gondoljuk át kérését. Ha nem akarjuk, hogy évtizedekkel később álmatlanul forgolódjunk, amiért a mi egyetlen kicsiként egyetlen régi családi fénykép miatt súlyos depresszióval diagnosztizálták, akkor inkább két kezénél fogva rángassuk ki a jelmezboltból! Meg fogja köszönni.

husvetszar05

Talán mondanunk sem kell: a körítés sem mindegy. Lehet, hogy ami elsőre jó ötletnek tűnik, azon később a fél internet fog röhögni. Mint most mi is:

husvetszar07

husvetszar06

Ha a fenti horrorisztikus példák ellenére húsvét idején mégiscsak fényképezőgéphez nyúl-unk (HAHA!), adjuk meg mi is a módját, már ami önmagunkat illeti. Nem azt mondjuk, hogy menjünk szmokingot varratni már márciusban, hanem hogy kerüljük el az ilyesmit:

husvetszar08

Az aranyszabály tulajdonképpen csak annyi, hogy mindent gondoljunk át jól, ha húsvéti pillanatokat készülünk megörökíteni. Mert ha mindent jól átgondolunk józan ésszel, akkor biztosan nem fog ilyen fotó elcsattanni:

husvetszar04

Óvatos, kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk! 🙂

Posted in Nincs kategorizálva
Tags: ,