A belügyminiszteri SMS-re is felpörgött a poéngyár

Fél Magyarország a „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét!” kezdetű SMS-sel foglalkozott tegnap: a Belügyminisztérium két mobilszolgáltató közbenjárásával (a Telenor ugyanis nem tette meg a kormányzatnak ezt a szívességet) így próbálta megnyugtatni a márciusi tél miatt az autópályákon rekedteket. Ezzel nem csak az volt a gond, hogy az üzenet jó egy nap késéssel érkezett meg, de még érdemi információt sem tartalmazott – ráadásul olyanok is megkapták, akik épp otthon, meleg nappalijukban teázgattak. Sok értelme tehát nem volt azon kívül, hogy próbálta egy kicsit jó színben feltüntetni az amúgy töketlenkedő, lassú reagálású minisztériumot.

Több se kellett az internet ügyeletes viccelődőinek, és hozták is menetrendszerűen a gúnyos poénokat – ezekből válogatunk most, kezdve  az alábbival, ami Pintér Sándor cinikus megnyilatkozását állítja pellengérre:

A Csibirka Facebook-oldal a Legyen Ön Is Milliomos! köntösébe bújtatta a szerintük Orbán Viktor és Pintér Sándor között lezajlott beszélgetést:

Volt, aki megpróbált válaszolni a belügy SMS-ére:

Másvalaki pedig az üzenet értelmezésével próbálkozott:

És akadt, aki elképzelte ezt az autóba-beülős-helyzetet a való életben:

Bandilight a Telenor szerepvállalását dolgozta fel:

Részegbróker pedig azt képzelte el, mi is folyhatott a színfalak mögött, a Teve utca operatív szobájában:

De a kedvencünk mégsem egy képvicc, hanem egy külön erre a célra létrehozott Twitter-fiók, ami mögött egy vidám kedvű ismeretlen a belügyminisztériumi SMS-t remixeli többféleképpen. Itt egy screenshot erről, de tessenek klikkelni az előbbi linkre, ott van az összes többi mókás üzenet.

Eközben Szombathelyen:

Posted in Nincs kategorizálva
Tags: , ,